الصفحات

سلطة البطاطس .. طريقة جديدة ... بالصور





المكونات:


3 ثمرات بطاطس

ثمرة طماطم

ثمرة فلفل أخضر

بصلة

بعض أوراق البقدونس

2 ملعقة كبيرة مايونيز

2 ملعقة كبيرة مستردة

ملح و فلفل أسود


الطريقة:


نسلق البطاطس كاملة لمدة ربع ساعة.. و لا تزيدى حتى لا تصبح هشة


نقشرها و نقطعها أنصاف دوائر كالآتى


نضع المايونيز و المستردة و نقلب البطاطس جيدا.. ثم نضع الملح و الفلفل مع التقليب


نقطع الطماطم و البصل و الفلفل الأخضر و البقدونس قطع صغيرة


نضع الخضروات على البطاطس مع التقليب


طريقة عمل الكريم كراميل فى طنجره ... بالصور



المقادير:


لتر حليب

اربع بيضات كاملة واتنين اصفر بيض

علبة حليب مركز

كوب سكر للكريم وكوب للكراميل


الطريقة


نذوب السكر كي نحصل على كراميل

نمزج البيض جيدا


نضيف اليه الحليب المركز ونمزج


ثم الحليب والسكر ودائما مع المزج


نضعها في انية مغلقة حتى لا يدخل اليها الماء


في قعر طنجرة الضغط نضع شيئ كي لا تنزل الانية التي فيها الكريم مباشرة على النار وتبقى عالية


ونضع كسرولة الكريم كراميل ونملا طنجرة الظغط الى النصف بالماء ونقفل عليها ونضعها فوق النار ولما تبدا في الصفير نتركها 25 دقيقة ونطفي عليها النار


نتركها في التلاجة على الاقل ست ساعات ونقدمها





سمك الصول ... بالصور




المقادير



2 صولات كبيرة او حسب عدد الأفراد

الزبدة

ملح

دقيق




الطريقة



نغسل الصول بعد ما نسلخه من جهة واحدة فقط

نتركه يستقطر ونمسحه جيدا بوق نشاف ونمرره في

الدقيق من الجهتين و ننفض الزائد

نضيف القليل من الزبدة في المقلاة ولما تذوب

نضيف السمك ونخليه لغاية ما يأخذ اللون الذهبي

ونقلبه من الجهة الثانية نفس الشئ نملحه ونقدمه

لكي لا تحترق الزبدة أنصحكم باضافة القليل من الزيت




السمبوسه الهندي ... بالصور




مقادير الحشو :


حبات بطاطس مقشرة و مسلوقة و مقطعة صغير

ملعقة زيت

بصلة مقطعة رفيع

فصوص ثوم مقطعة رفيع جدا

ملعقة صغيرة زنجبيل طازج

نصف كوب بازلاء

نصف كوب جزر مبشور ومقشر

فلفل اخضر حار مقطع رفيع جدا

ملعقة صغيرة كاري

نصف ملعقة صغيرة كركم

ملعقة صغيرة ملح

ملعقة صغيرة سكر

ملعقة كزبرة خضراء مقطعة

ملعقة صغيرة عصير ليمون

زيت للقلي


الطريقة :


نسخن الزيت على درجة حرارة متوسطة ونضيف البصل و الثوم و الزنجبيل ونقلب لمدة 3 دقائق ثم نضيف البطاطس و البازلاء والجزر والفلفل ونقلب الخليط بلطف على درجة حرارة مرتفعة لمدة 3 دقائق ثم نضع الكاري و الكركم والملح والسكر والكزبرة وعصير الليمون ونقلب بلطف ثم نرفعها من على النار ونتركها جانبا الى ان تبرد



طريقة عمل العجين


المقادير :


كوب دقيق ابيض

و نصف ملعقة طعام زيت

ملعقة و نصف دقيق رز

نصف ملعقة صغيرة ملح

ربع كوب ماء



الطريقة :


نخلط جميع المقادير و نضيف الماء بالتدريج و نعجن جيدا

الى أن تتشكل العجين في أيدينا نغطي العجين و نتركها ترتاح لمدة 20 دقيقة

نقسم العجين قسمين ثم نفردها و نقسمها إلى 8-6 دوائر صغيرة


نفرد العجين على شكل دائرة ثم نقسمها قسمين


نطوي كل قسم مثل ما هو موضح


ثم احشيها بالخلطة


نحضرها للقلي



تقلى في زيت غزير الى ان تصبح ذهبية اللون ثم ترفع و تجفف من الزيت

طريقه عمل التورلى ... بالصور




المقادير

بزنجان مقشر مكعبات

بطاطس مكعبات

طماطم مبشور
ملح

فلفل

جزر دواير لو صغيره

توم

بصل اخضر

بصل شرايح

زيت

مكعب مرقه




الطريقه



نضع الزيت فى الحله ونشوح البطاطس شويه فيه وبعدين نحط البصل العادى والاخضر ونقلبهم كويس



وبعدين نحط الجزر وبعده البزنجان ونقلبهم كويس



وبعدين نحط الطماطم ولامرقه ان شاء الله و نقلبهم كويس



وبعدين نحط التوابل ونقلبهم كويس ونغطى الحله وكل شويه نكشفها ونقلب كويس


الشكل النهائى


الفراخ المحشية بالأرز وكبدة الفراخ ... بالصور




المقادير


1 فرخة حجمها متوسط إلى كبيرة كامله مش متقطعه عشان نحشيها
2 طماطم حجمهم وسط


للحشو وعمل الأرز :


المقادير 2 ونصف كوب أرز

بصلتين حجمهم كبير

ملح وفلفل أسود

ملعقتين سمن أو زيت ويفضل زيت


أول حاجه هنبتدي بعمل الأرز للحشو

نحط الحلة على النار وفيها الكبده تتشوح حاجه بسيطه

وبعدين نضرب البصلتين في الخلاط ونحطهم على الكبدة ونحط عليهم ملعقتين زيت وملح وفلفل أسود حسب الحاجه نقلب البصل لحد ما يصفر شوية


وهنا بعد ما الأرز استوى نص سوى نجيب الفراخ ونحشيها بالأرز ونقفلها بالخل أو ممكن بفتلة وأبرة على حسب المتوفر ومننساش اننا نحشي كمان منظقة الرقبة وده شكلها بعد الحشو


وبعدين ضربت الطماطميتين في الخلاط وحطيت عليهم ملح وفلفل أسود وحطيت الطماطم على الفراخ ونجيب صاج أو صينية ونحط فيها الفراخ ونحط الفراخ في الفرن وده شكلها


و هنا بعد ما طلعتها من الفرن وحطيتها في سرفيس وزينتها بالشيبسي


طاجن بطاطس في الفرن ... بالصور




المقادير


3 حبات بطاطس كبار

2 بصلة كبار

حوالي 4 حبات طماطم أو نصف كيلو طماطم

ملح وفلفل أسود

شوربة


الطريقة


نقطع البطاطس في الطاجن وبعدين نقطع البصل حلقات ونحط عليهم ملح وفلفل أسود ونقلبهم وندعكم مع بعض وده شكله


وبعدين نحط عليه عصير الطماطم ونحط عليهم الشوربة


بعد ما تستوى البطاطس والمية بتاعتها تتشرب شوية حطيتها في الفرن وكان ده شكلها النهائي