الصفحات

الفراخ المكسيكي الشيف أشرف معتز ... بالصور

الفراخ المكسيكي

الشيف أشرف معتز





المقادير :

- 2 فرخة بداري ( الواحدة بحجم 750 جم )





التتبيلة :

- ربع كوب عصير قلب طماطم فريش
- شوية كرفس
- 3 فص ثوم مفرومين ناعم
- ماء بصل
- ملح
- كمون
- فلفل
- 3 ملاعق عصير ليمون
- معلقة كسبرة خضراء
- معلقة كسبرة ناشفة
- 2 معلقة زيت زيتون
- قرن فلفل حامي جدا مفروم بالبذر
- سنة سكر





الطريقة :

- نغسل الفراخ جيدا وننزع السلسلة والرقبة ونفتحها نصفين مع عمل فتحات بها
- نخلط كل المقادير في بولة خلطا جيدا
- نتبل الفراخ بهذه الخلطة جيدا ونتركها بها في الثلاجة لمدة 3 ساعات او يزيد حتى تتشرب من التتبيلة جيدا
- نضع الفراخ على الشواية على الجلد أولا ونضع عليها المتبقى من التتبيلة ثم نقلبها .
- نضع الفراخ في صينية فرن ثم نضع عليها خليط الخضروات وندخلها الفرن .
- وتقدم











خليط الخضروات :

- 2 رغيف عيش شامي مقطع مكعبات و2 حبة مشروم شرائح وكرفس وبصل مقطع وفصين ثوم وشوية حمص مسلوق وفاصوليا مسلوقة وملح وشطة وكمون وفلفل ومكعبات جبنة شيدر وعصير طماطم ( ممكن اضافة بيض ولبن بدل الطماطم )
- توضع المقادير بالترتيب في طاسة وتشوح وتوضع على الفراخ وتدخل الفرن



تورتيلا الكسدية






المقادير :

- خبز تورتيلا
- جبنة شيدر مبشورة
- طماطم مكعبات صغيرة جدا
- اي حشو تختاره من خضروات



الطريقة :

- في طاسة ساخنة جدا أو ( على الشواية ) نضع شوية زيت بسيط
- نضع رغيف التورتيلا في الطاسة ونقلبه بسرعة ( اي نسخنه ) ونرفعه
- ثم نضع الرغيف الثاني ونقلبه ثم نضع عليه جبنة مبشورة ومكعبات الطماطم او اي حشو خضروات ثم نضع عليه الرغيف الأول الساخن ونرفع الطاسة على النار دقيقة ونقلب الرغيفين على الوجه التاني دقيقة
- نطلعه من الطاسة ونقطعه بالسكينة مثاثات ويقدم وهو ساخن مع السلطة المكسيكية






صوص الأفوكادو



المقادير :

- ثمرة افوكادو طريه
- 2 معلقة بصل مفروم
- معلقة زبادى او سور كريم
- قلب حبة طماطم مضروبة
- زيت زيتون
- ملح وفلفل وكمون وشطة وعصير ليمون وشوية كسبرة خضراء مفرومة



الطريقة :

- نفتح ثمرة الافوكادو نصفين ونشيل البذرة
- بمعلقة صغيرة نغرف لحم الثمرة ونضعه في طبق
- نضيف باقي المقادير ونخلطها جيدا مع الدعك
- تقدم مع خبز التورتيلا .




السلطة المكسيكي للشيف شربينى ... بالصور



المقادير :

- 2 حبة طماطم ( ناخذ اللحم فقط ونقطعه مكعبات صغيرة برنواز اما القلب نضربه ونعمل منه جوس للصوص )

- 2 حزمة كسبرة مفرومة بالسكينة
- ثمرة فلفل أخضر مكعبات صغيرة
- بصلة صغيرة مكعبات صغيرة
- معلقة زيت
- معلقة كمون - معلقة ملح - معلقة شطة
- معلقة خل
- عصير ليمون
- فلفل احمر حار ( لمن يريد )
- ثوم ( لمن يريد )


الطريقة :

- نخلط كل المقادير معا ثم الملح والشطة والكمون والخل والزيت والليمون وتقلب

- تقدم مع خبز التورتيلا

كورن التورتيلا للشيف شربينى ... بالصور



- كمية من خبز التورتيلا نرصها على بعض ثم بسكين نقطعهم انصاف ثم ارباع ثم مثلثات
- ثم نضع هذه المثلثات في زيت ساخن جدا وغزير لقليه وبعد ما نطلعه ممكن نرش عليه بسيط من الملح والكمون و الشطة ويقدم مع الأكل

- او نضع قطع الخبز المثلثات في صينية ونرشه ببخاخة بخليط من الماء والزيت وندخله الفرن ويقدم بعد ما نطلعه من الفرن











توست بالفراولة للشيف شربينى



الطريقة :

- تخلط الجبنه الكريمي قليله الدسم مع الجنزبيل البودر مع سكر الفركتوزه (سكر الريجيم) ومع عصير الليمون
تحضر شرائح التوست بان تقطع اطرافها وتفرد عليها الخليط
تجمل بوردات من الكريم شاتيه وتقدم

اورانج كريم بوريه للشيف شربينى ... بالصور



الطريقه :

- اخلط الفانيليا مع السكر مع اصفر بيض وجزء من الفريش كريم لاحل به السكر)
- اضع الجزء المتبقي من الفريش كريم في حمام مائي واول ما يغلي
- اضيف عليه سرسوب خفيف من خليط البيض واضرب بالمضرب السلك حتي يتماسك الخليط ويعمل معايا عرق
- يبشر البرتقال بشر خشن
- اقشر البرتقال وانزع الجلد منه واستخلص فيليه البرتقال صف صف ويوضع في قالب بيركس
- اضع بشر البرتقال علي الخليط اذا ظل علي الوجه ولم يسقط يدل علي نجاح الخفق ويصب في قالب بيركس فوق فيليه البرتقال ويترك حتي يبرد تماما ويدخل الثلاجه ثم اضع علي الوجه سكر بني ويدخل الفرن لياخد جرتان اي لون ذهبي .

شوكولا بروفيترول للشيف شربينى ... بالصور







الطريقه:

- في اناء نضع الماء والزبد والملح والسكر ويوضع علي النار حتي يبدا في الغليان
- نضيف الدقيق دفعه واحده مع التقليب السريع المستمر لمده 5 دقائق -- تترك العجينه لتبرد او تفرد علي الرخامه لتبرد
- توضع العجينه البارده في العجان مع اضافه البيض بيضه بيضه بحيث نضيف بيضه وننتظر حتي تمتزج بالخليط ثم نضيف الاخري وهكذا حتي تنتهي كميه البيض
- ابلل يدي بالماء وابلل كيس الحلواني واضع فيه الخليط
- تشكل علي هيئه كور او وردات ضغيره فوق صينيه مدهونه وملصوق عليها ورقه زبده وتدخل الفرن
- (تدهن الصينيه من الاطراف فقط للصق ورق الزبده)
- تجهز الحشوه بخلط الفريش كريم المخفوق مع الباستري كريم
- يجهز صوص الشيكولاته بخلط اللبن والسكر والشيكولاته والكاكاو ويوضع في اناء علي النار يقلب جيدا ثم يضاف له عسل الجلوكوز وبعد ان يغلي الخليط يضاف له الزبده
- تحشي كورات البروفترول بالحشوه وذلك بعمل فتحه ببوز كيس الحلواني وادخال الحشوه عن طريق الكيس حتي تمتلاء
- ( يمكن فتحها بخشبه خله او بمسن المطبخ)
- في بوله عميقه او كاس توضع كور البروفترول المحشيه ويصب فوقها صوص الشيكولاته وهو دافيء وتجمل بالشيكولاته المبشوره والكريم شانيه وبالف هنا

طاجن اللحم البتلو على الطريقة الايطاليه للشيف شربينى ... بالصور




الطريقه:

- في طاسه ساخنه علي النار نضع الزيت ثم ننزل عليه باللحم البتلو المقطع شرائح طوليه
- ثم ننزل بالطماطم المقطعه طوليا شرائح
- ثم شرائح الفلفل والبصل المقطعه بنفس الشكل
- يشوحوا سويا كني في ني مع اضافه التوابل كالزعتر والتوم البودر والملح والفلفل
- تاخذ 50% سوي علي البوتجاز ثم تدخل الفرن في طبق بيركس تكمل سواها مع سنه ماء ويقدم بعد تجميله بالبقدونس وبالهنا والشفا

طريقة عمل قرنبيط فريد قرنبيط مقلي لشيف شربيني ... بالفيديو

طريقة عمل قرنبيط فريد قرنبيط مقلي لشيف شربيني









طريقة عمل ريش بقري لشيف شربيني ... بالصور




المقادير:





الطريقة :

- نتبل الريش ببشر ثمرة طماطم عليها وبصلة وملح وفلفل

-
ثم تشوح في طاسه ساخنة على النار بها ملعقة من زيت الزيتون وتقلب

-
نقطع البطاطس مكعبات وكذلك البطاطا بقشرها والجزر والكوسة والفلفل الأخضر

-
في طاسه أخري ( أو مكان تشويح الريش ) نضع البطاطس والبطاطا المقطعة مكعبات والجزر والكوسة والفلفل الأخضر والبصل والثوم وملح وفلفل ونشوحها

-
ثم نضع الخضروات في صينية ونضع عليها الريش

-
نضع شوية ماء على ألصوص اللي نزل من تشويح الريش ونسيبه يغلي وننزل بيه على الريش والخضروات .

-
ندخل الصينية الفرن

-
وتقدم