الصفحات
تارت الموز بالكراميل والكريم شانتيه مع الشيف يسرى ... بالفيديو
- 2 باكو بسكويت عادي "مفروم"
- كوب سكر
- كوب كريمة
- كريم شانتيه
- موز
- كوب زبدة (سايحة)
الطريقة:
1- أول حاجة هعملها هي صوص الكراميل وده هعمله بإني هجيب طاسة وهحطها على النار، وهحط فيها السكر وأول ما لون السكر يتغيّر ويعمل صوص لونه بني أطفي عليه، وبعد كده هحط عليه الكريمة.
2- بعد كده هجيب البسكويت الناعم المفروم وهقلّبه مع شوية زبدة لحد ما يتجانس ويعمل عجينة.
3- بعد كده هجيب صينية وهفرد عليها ورق ألومونيوم؛ بحيث إنه ياخد شكل الصينية.
4- هبدأ بعد كده أفرد البسكويت على الصينية وهدخله الفريزر لمدة 45 دقيقة علشان يجمد.
5- بعد مرور 45 دقيقة هخرّج البسكويت من الفريزر وهشيل بالراحة ورق الألمونيوم وهحطه في طبق مدوّر.. بس قبل ما هحطه على الطبق المدور هجيب شوية كريم شانتيه وهفردهم في طبق التقديم وهحط عليهم البسكويت المجمد، وبعد كده هقطع الموز على البسكويت المجمد.
6- بعد كده هفرد باقي الكريم شانتيه على الوش، وهغطي كل الحروف بالكامل.
7- آخر حاجة هعملها إني أحط صوص الكريم كراميل بشكل عشوائي.. وبالهنا والشفا.
موزة البتلو بالليمون المخلل والأرز بالفلفل الملون وحبة البركة مع الشيف يسرى ... بالفيديو
- كيلو لحمة موزة بتلو
- معلقة حبهان ناعم
- فلفل ألوان
- حبة البركة
- ليمون مخلل
- 2 بصلة
- مستكة
- 2 كوب أرز
- أوراق بقدونس للتزيين
الطريقة:
1- أول حاجة هقطّع اللحمة قطع صغيرة وهرش عليها الحبهان الناعم والملح والفلفل.
2- بعد كده هجيب حلة فيها زبدة وهسيّح فيها حبوب المستكة، بعد كده هضيف إليها اللحمة علشان تتشوّح، وهقطّع البصل شرائح وهضيفه على اللحمة، وهقلّبهم مع بعض، وبعد كده هسيبهم على النار لغاية ما يستوا مع بعض.
3- هجيب البصلة التانية، وهقطعها إلى قطع متوسطة الحجم، وبعد كده هجيب الفلفل الرومي والأحمر والأخضر والأصفر وهقطعهم لقطع متوسطة الحجم، وبعد كده هشوّحهم بزيت وزبدة مع بعض على النار لمدة خمس دقائق.
4- بعد مرور الخمس دقائق هضيف إليهم حبة البركة مع الأرز، وهقلّبهم كويس لمدة عشر دقائق، وبعد كده هضيف إليهم 2 كوب ماء بنفس مقدار كوب الأرز، وهسيب الأرز لغاية ما يستوي.
5- هجيب طبق التقديم، وهحط فيه الأرز وعليه اللحمة والليمون المخلل وممكن أزين الطبق بأوراق البقدونس.. وبالهنا والشفا.
فطائر بالجبنة مع الشيف يسرى ... بالفيديو
- رقائق هاشة من السوبر ماركت
- 8/1 كوب جبنة موزاريلا مبشورة
- 8/1 كيلو جبنة بيضاء
- 1/8 كيلو جبنة جوده مبشورة
- 2 معلقة نعناع أخضر مفروم
الطريقة:
1- أول حاجة هعملها هي إني هخلط الجبنة البيضاء مع الجبنة الموزاريلا مع النعناع كويس.
2- هجيب الفطيرة اللي عندي وهبتدي أحشيها بخليط الجنبة اللي عملته، وبعد كده هضغط عليها جامد وألفها زي القطايف.
3- هكرر الخطوة اللي فاتت لغاية لما ألاقي كل الرقائق اللي عندي خلصت، وبعد كده هبتدي أرصها في صينية الفرن، وبعد كده هدخّل الصينية في الفرن لمدة نص ساعة أو لغاية ما الفطائر وشها يحمر.. وبالهنا والشفا.
سلطة التبولة مع الشيف يسرى ... بالفيديو
- بصلة خضراء مقطعة قطع صغيرة جداً
- 2 كوب برغل منقوع في الماء
- 4/1 كوب عصير ليمون
- 2/1 كوب زيت زيتون
- 15 حزمة بقدونس
- نعناع مفروم
- 2 طماطم
- ملح
الطريقة:
1- هقطع البقدونس قطع صغيرة لغاية ما أحس إنه بقى ناعم جدا.
2- بعد كده هضيف عليه البرغل بعد ما أصفيه من الماء، وبعد كده هضيف عليهم النعناع وعصير الليمون والبصل الأخضر وزيت الزيتون والملح.
3- بعد كده هقطع الطماطم إلى قطع صغيرة جداً وهضيفها على الخليط اللي حضرناه، وهقلبهم كلهم مع بعض، وهحطهم في طبق السلطة.. وبالهنا والشفا.
شوربة البصل بالتوست والجبنة مع الشيف يسرى ... بالفيديو
- كيلو بصل
- ملح وفلفل
- 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة
- 5 أكوب شوربة فراخ
- توست
- زعتر
- حبهان
- زبدة
الطريقة:
1- أول حاجة هبتدي أقطع البصل كله إلى شرائح متساوية في الحجم.
2- هجيب حلة وهحط فيها معلقة زبدة، وهحطها على النار وهضيف إليها البصل، وهقلبهم مع بعض لغاية ما ألاقي إن البصلة دبلت.
3- بعد كده هضيف الشوربة للبصل ومعاهم الزعتر والحبهان والملح والفلفل وهخليهم على النار لغاية ما البصل يستوي.
4- هجيب التوست وهحط عليه الجبنة المبشورة، وبعد كده أدخله في الفرن علشان الوش يحمر.
5- بعد كده هجيب طبق الشوربة، وهحط فيه شوربة البصل وعليها قطع التوست بالجبنة المبشورة.. وبالهنا والشفا.
كيكة البف باستري ... بالصور
اعملي أي كيكة عادية أو كيكة الكرتون الجاهزة
هنا كيكة الزبادي وموضوعة بالقالب المجوف ومقاديرها
في الخلاط :
علبة زبادي – ونفس العلبة سكر- ومثلها زيت – 3 بيضات – فانيلا – ثم يخلط جيدا ويضاف 1 ونصف دقيق (
بنفس مقاس علبة الزبادي ) – ملعقة كبيرة ممسوحة بكنج بودر وتخلط وتصب في الصينية وتدخل الفرن
بعد ان تنضج تترك لتبرد ثم نفتحها من الوسط

الآن صار عندنا شريحتين من الكيكة نضع الشريحة السفلية في طبق التقديم عشان إذا زيناها ما عد نقدر نشيلها
مره ثانية ونشربها بعصير أناناس أو فواكه مشكلة

نسوي خلطة الدريم ويب 3 ظرف – 6 حبات جبن مثلث – علبة
قشطة – بيالة حليب سايل بارد – فانيلا وتخلط جيدا

نضع كمية من الدريم ويب على الطبقة السفلية من الكيكة ونفرده
بالتساوي

ثم نضع الطبقة الثانية من الكيكة ونشربها بقليل من العصير

بعد ذلك نغطي الكيكة بالدريم ويب من جميع الجهات

نحضر باكيت عجينة البف باستري ونقطع المربع الواحد إلى 16
مثلث

نصف المثلثات في صينية ثم ندخلها الفرن

وهذا بعد ما استوت

ثم نبدأ بصف المثلثات على سطح الكيكة من الجوانب على شكل
حلقة

وهكذا خلص السطح

باقي البف باستري يفتت ويوضع على جوانب الكيكة ويرش على
الوجه

نضع على النار نصف كاس سكر مع قليل من الماء وإذا ذاب جيدا وبدأ بالغليان بدون أن يتغير لونه نضع عليه
نصف علبة قشطه ونحركه جيدا

نصبه على وجه الكيكة وعلى الأطراف بواسطة الملعقة

وهنا تكون الكيكة جاهزة للأكل


طريقة عمل مخلل الفاصوليا بزيت الزيتون ... بالصور
فلفل حار احمر..
فاصوليا خضراء ..
زيت زيتون اصلي ..
ثوم ..
جوز ( عين الجمل )
الطريقه ::
يقطع الفاصوليا قطع صغيرة , ويحمس ع النار مع شوي ملح حتى يكون نصف استواء
يقطع الثوم والفلفل الاحمر الحار قطع صغيرة جدا
يكسر الجوز , ثم نحضر البرطمان الزجاج , ثم يوضع شوي فاصوليا و جوز وفوقه ثوم
ثم يوضع الفلفل الحار , ثم يوضع الفاصوليا مرة اخرى وهكذا ..... بحيث يكون طبقات
اذا خلصنا نسكب فوقه زيت زيتون بحيث يغطي الفاصوليا ويزيد عليه
لان الفاصوليا اذا تخمر يرتفع فوق , لذاك لازم يكون الزيت كثير ..
يترك شهر كامل ثم يقدم وبالهنا والعافيه
وراح تشوفونه

وهذا عن قرب عشان تشوفون كمية الزيت

الســرديـن مبخــــــر ... بالصور
المقادير والطريقة
نحتاج للعطرية
ملح / ثوم/سكينجبير/كامون/تحميرة/هريسة / قزبر و معدنوس
بالاضافة لحامضة
2.كيلو ديال لانشوبا و لا السردين
3* تناخلطو العطرية و نوضعوها مع لانشوبا و نخليوها لمدة نصف ساعة
و نوضعو الشرمولة بين كل طرف ديال الحوتة
3.نوضعو المعدنوس في الكسكاس من التحت تم نوضعوه و نغطيوه بطبقة اخرى من المعدنوس و نخليوه و نسدو عليه في الكوكوط لمدة نصف ساعة
و اخيرا
الاوزي بالرز المصري ... بالصور
المقادير :
رز مصري ( كاستين تكفي لـ 4 أشخاص )
بازيلا ..
زبدة سايحة ( 4 ملاعق أكل تقريبًا )
لحم قطع
صنوبر
زيت قلي
ملح وفلفل
بف باستري
بيضة للدهن
الطريقة ..
أولاً تسيحي الزبدة .. و تحطي عليها البازيلا .. و تحركيها شوي ..
ثم تضيفي فوقها الرز المصري مع المية اللازمة لطهي الرز .. و ملح ..
تخلطي الرز مع البازيلا
تخليها لحد ما يستوي الرز
في قدر آخر .. تحطي شوية زيت قلي . فوقه قطع اللحم مع الملح و الفلفل .. إلى أن تستوي اللحمة
بعدين تخلطي اللحم مع الرز .. مع الصنوبر
افردي عجينة البف باستري و قطعيها مربعات ..( مش لازم تكون قد بعض)
بعدين جيبي صحن صغير عميق ... و حطي عليه قطعة من العجين و خليها تاخذ عمق الصحن و أطرافها تبقى برا

ثم تحشيها من خلطة الرز و اللحم و البازيلا .. و كثري الحشوة

جمعي أطراف العجين على بعضها .. بحيث تتسكر تماما ..
و اقلبيها .. و صفيها في صينية الفرن

ادهني وجهها بالبيض .. و دخليها الفرن إلى ما تنفش العجينة تمام
صفيها في صحن تقديم ..و قدميها
عادة يقدم معها سلطة الخيار بلبن

حلى الشريطه ... بالصور
رقاق سويتز او لوزين
قرفة مطحونة
سكر ناعم
قشطة أي نوع تحبين
علبة نستلة + 6حبات جبن كيري
عسـل
زيت للقلي

الطريقة ::
أول شي نجيب الرقائق ونأخذ منه كمية ونقسم الرقاق من النص بالعرض طبعا ونغطيه مانخليه مكشوف عشان ماينشف ويتكسر
بعدين نأخذ شريحة من الرقاق وندهنها شوية قشطة مو نكثر مجرد دهن بس

ونرشها سكر مطحون وشوي قرفة ونلفها زي الشكل اللي في الصورة ونقفلها من الجوانب والأطراف زي مانقفل السمبوسة

ونبدأ نرصها في صينية التشيز كيك بالطول
إلى أن تتعبى الصينية بهالشكل

نبدأ نقليها في زيت مغلي ونقلبها بسرعة عشان ماتنحرق
ونرشها شوية عسل مانكثر
وهذي بعد ماطلعناها من الزيت ورشيناها عسـل

نخلط النستلة والكيري في الخلاط ونصب نص الكمية في قاع الصينية لازم نفس الصينية اللي رصينا فيها الرقائق في البداية
وندخلها شوي الفرن لحد ماتجمد الخلطة
ونبدأ نرص الرقائق في الصينية فوق الخلطة بهذي الطريقة لحد ماتتعبأ الصينية.
نرشها بباقي خليط النستلة ونرشها شوي قرفة مطحونة وخطوط من شوكولا الهيرشي

ونجي لأهم خطوة فكي الصينية بشويش من الجوانب وارفعيها بس مو للآخر لحد طرف الرقائق وياليت هنا أحد يساعدك ويمسكها لك وإنتي تربطي الشريطة حوالين الحلا
وهذي الصورة النهائية للحلى


كيكة التفاح ... بالصور
مقادير العجينة:
غرام 300 دقيق من النوع الممتاز
غرام175 زبدة غير مذابة
غرام 100 سكر
رشة ملح قليلة جدا
أصفر بيضة
مقادير الحشو:
كيلو تفاح مقشر ومقطع لمكعبات بهذا الحجم:

زبيب منقع بالماء الساخن ومصفى
ملعقتين أو 3 عصير حامض وبعض من قشوره المبشور
ملعقتا سكر
قرفة حسب الذوق
ملعقتا مربى مشمش
أصفر بيضة لدهن وجه الكيكة
نحتاج لهذا الشكل بحجم 22 إلى 24 سنتيمتر

بعد إضافة جميع المقادير للتفاح نضعها لتقطر

الطريقة:
نخلط الزبدة والسكرو أصفر بيضة جيدا ونضيف الدقيق إلى أن نحصل على عجينة لينة

لا تنسي أن تحتفظي بقليل من العجين لتزيين وجه الكيكة وتطلق هكذا ثم تقطع بالجرارة المسننة خيوطا


يصبح شكلها هكذا وتدهن بمح البيض

وتدخل لفرن ساخن بدرجة حرارة 165 مدة ساعة
وهذا شكلها النهائي

طريقة تحضير صلاد دوفغوي salade de fruits ... بالصور
الفواكهه واضحه ..
2 - هاي تقريبا نفس المقادير الأولى لكن فيها ناريل وعسل مع عصيرالليمون ..
3- حطي الفاكهه اللي تحبينه و في الخلاط كاس عصير فراوله وكاس وشوي من الفواكه اللي مقطعه
عشان تختلط النكهات
في الخلاط كاس عصير فراوله وكاس
وشوي من الفواكه اللي مقطعه
عشان تختلط النكهات
طريقه تحضير الايس كريم ... بالصور
المقادير :
أولا- 80 غرام سكر

ثانـيـــــا- 4 بيضات

ثالـــثــــا- 150 مل حليب

رابعــــا- ظرفان من "Crème Chantilly" او ما تسمى باللغة العربية الكريمة الثقيلة او الكريمة اللباني
خامســـــــا- وللنكهة اخترت طعم القهوة المميز بإضافة ظرفان من "Nescafe"
طريقة التحضير :
أولا : اختر وعاء بلاستيكيا مسطحا لوضع الخليط النهائي ثم قم بوضعه في الثلاجة.
ثانيا : نبدأ بتحضير الـ"Crème Chantilly" وذلك بمزج محتوى الظرفين مع الحليب ثم خفقهما بخلاط كهربائي لمدة تتراوح بين 3 و5 دقائق, إثر ذلك نضعها هي الأخرى في الثلاجة .
ثالثا : نقوم بفصل بياض و صفار البيض كل منهما في وعاء على حدة.
رابعا : نقوم بخفق البياض بمفرده إلى أن يصبح مثل "Crème Chantilly", ثم إضافة السكر إلى صفار البيض وخفقهما إلا أن يمتزجـــــا.
خامسا : نخرج الـ"Crème Chantilly من الثلاجة ثم نضيف إليها بقية المستحضرات مع النكهة التي تفضلونها, وفي حالتنا نقوم بسحق حبوب القهوة ثم إضافتها إلى الخليط مع التحريك يدويا رويدا رويدا إلى إن يصبح الخليط مزيجا واحدا.
سادسا : أخرج ذلك الوعاء المسطح الفارغ من الثلاجة ثم اسكب فيه المستحضر النهائي للمثلجات , بعد ذلك ضعه في الفريزر لمدة لا تقل على 3 ساعات.