المقادير:
- كيلو بصل
- ملح وفلفل
- 2/1 كوب جبنة رومي مبشورة
- 5 أكوب شوربة فراخ
- توست
- زعتر
- حبهان
- زبدة
الطريقة:
1- أول حاجة هبتدي أقطع البصل كله إلى شرائح متساوية في الحجم.
2- هجيب حلة وهحط فيها معلقة زبدة، وهحطها على النار وهضيف إليها البصل، وهقلبهم مع بعض لغاية ما ألاقي إن البصلة دبلت.
3- بعد كده هضيف الشوربة للبصل ومعاهم الزعتر والحبهان والملح والفلفل وهخليهم على النار لغاية ما البصل يستوي.
4- هجيب التوست وهحط عليه الجبنة المبشورة، وبعد كده أدخله في الفرن علشان الوش يحمر.
5- بعد كده هجيب طبق الشوربة، وهحط فيه شوربة البصل وعليها قطع التوست بالجبنة المبشورة.. وبالهنا والشفا.