الصفحات

جمبـــــــــــــــــــــــــرى بانيـــــــــــــــــــه..بالخطوات المصوره

احدث اجدد واروع واجمل واشيك جمبـــــــــــــــــــــــــرى بانيـــــــــــــــــــه..بالخطوات المصوره


اليكم الطريقة و المقادير:-



اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر و ننظفه
و نفتح الظهر





و نشيل كيس الرمل لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف



و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى
مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده


و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرةملعقة كبيرة كمون2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة
ملعقتين صغار ملحمن 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوقعصير ليمونة

و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلةبعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل


بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون

و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس

و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن

ثم بالبقسماط


و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير

و يكون جاهز



...

المشاركات الشائعة