الصفحات

تورلي باللحمة الموزة (بالخطوات المصورة)

احدث اجدد واروع واجمل واشيك تورلي باللحمة الموزة (بالخطوات المصورة)

تورلي يعني خضار مشكل، الحقيقة انا دايما بعمله بالخضار المشكل بس المرادي ماكان عندي خضار مشكل فحطيتله بس بصل وبطاطا
المقادير:
(ملاحظة، جميع الخضار الي سيتم ذكرها منظفة ومغسولة ومقطعة.)
- حبتين جزر متوسط الحجم، مقطعين مكعبات..- 1 كوب فاصوليا.- 2 كوب بصل مقطع جوانح- حبتين بطاطا متوسطة الحجم مكعبات.- 1 كوب بسلة.- حبتين كوسا متوسطة الحجم- حبة فلفل رومي كبيرة مقطعة جوانح- 4 أكواب طماطم حمرا معصورة- 2 ملعقة صلصة طماطم.- بهارات (ملح - فلفل اسود - بهارات لحم)- فصين توم مهروسين مع قطعة زنجبيل أخضر.- 3 ملاعق سمن بلدي أو (3 ملاعق زبد جامد مع ملعقتين زيت نباتي)- نصف كيلو لحم موزة مغسولة ومنظفة ومسلوقة.ملحوظة: يمكن الاستغناء عن أي نوع خضار
الطريقة:
نجيب قدر ونحطه على نار هادية، ونحط الــ 3 ملاعق سمن او لو هنستخدم الزبد نحط الزيت الأول ولما يسخن نحطله الزبد .. ولما يتقدح نحط الخضار كلها (البصل والبطاطا والكوسة والفاصوليا والبسلة والجزر والفلفل الرومي) ونقلب ..نشوح الخضار على نار متوسطة في السمن او الزبد، وبعد ما يتشوح شوية، نشيله من على الناريعني ما نتركه لحد ما يحمر الخضار ، لا بس تشويحة بسيطة، يعني تقليبتين واطفي عشان ياخد بس طعم وريحة السمننجيب بايركس او اي صينية فرن ونحط الأول اللحم بعدين الخضار كله ونضيف عصير الطماطم والصلصة والبهارات والملح والفلفل وملعقة زبد صغيرة عالوش.. ونضيف كوب شوربة اللحم.وبعدين نغلفها بورق فويل ونحطها بالفرن، ساعة بالظبط وتشيلي الفويل وتخلي وشها يحمر شويةانا صورتها ابل ما ادخلها الفرن بس نسيت اصورها بعد ما طلعتهاالحقيقة الأكلة دي بتنفع في العزومات جدا لأنك بتحطي كل حاجة علا بعض بس تشويحتين على النار وبعدين عالفرن عدل وتنسيها ساعة وبعدين تطلعيها





...

المشاركات الشائعة