الكيكة دى يجب ان توضع فى قالب به ورق زبدة وجوانب القالب مدهونة كويس و مرشوشة بالدقيق عشان هى ذات قوام لينو يجيب ان تخبز فى قالب متحرك اللى بيتفكيه من حول الكيكة
springform pan
المكونات
اولا الكيكة1 كوب تمر مقطع صغير1 كوب ماء1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم3 معالق مائدة زبدةذرة ملح1 1/2 كوب دقيقم معلقة صغيرة بيكينج باودر1/2 معلقة صغيرة ملح1 كوب سكرفانيليا1 بيضة كبيرة مخفوقة
طبقة التزين (Topping)
2/3 كوب سكر بنى1/2 كوب جوز هند 2 1/2 معلقة مائدة زبدة2 معلقة مائدة حليب
الطريقة
سخنى الفرن
فى اناء على النار ضعى التمر و بيكربونات الصوديوم والماء و الزبدة وذرة الملح حتى الغليانثم ارفعيهم من على النار و اتركيهم 10 دقائق
امزجى الدقيق و الملح و البيكينج باودرو اضيفى خليك التمر الدافىءثم قلبى و اضيفى البيضة
وقلبى المزيج حتى يمتزج جيدا
صبى الخليط فى القالب و اخبزيه
اثناء الخبز حضرى التوبينج او طبقة التزين
سخنى السكر البنى و باقى مكونات طبقة التزين حتى الغلياناخفضى النار و اتركيه على نار هادئة دقيقة واحدة
طلعى الكية و صبى عليها الخليط دهو دخليها الفرن تانى لمدة 13 دقيقةاو لغاية ما تدخلى السكينة و تطلع ناشفة من قلب الكيكة
سيبيها 5 دقائق فى القالب بعد ماتطلعيها من الفرن
مررى سكين على جوانب القلب و فكيه برفق و اتركى الكيكة تبرد