الصفحات

Kevin Pauwels wint dankzij het klikpedaal van Klaas Vantornout

احدث اجدد واروع واجمل واشيك Kevin Pauwels wint dankzij het klikpedaal van Klaas Vantornout

Een dag na zijn derde plaats op het BK cross heeft Kevin Pauwels (Telenet-Fidea) maandag de veldrit in het West-Vlaamse Otegem gewonnen. De Kempenaar versloeg Klaas Vantornout die sukkelde met zijn klikpedaal. Sven Vanthourenhout eindigde op de derde plaats. De nieuwe Belgische kampioen Niels Albert werd pas tiende.

Er vormde zich vrij snel een kopgroep met vijf renners: Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Jan Denuwelaere, Sven Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Bart Wellens slaagde er halverwege de koers nog in om bij de kopgroep te komen.

De finale werd gekleurd door het trio Vantornout, Pauwels en Vanthourenhout. Na verschillende pogingen slaagde Vantornout er uiteindelijk in zijn metgezellen af te schudden.

Maar na een allerlaatste fietswissel geraakte Vantornout niet in zijn klikpedaal. Hij moest zo lijdzaam toezien hoe Pauwels opnieuw aansloot.

In de daaropvolgende sprint met twee was de Telenet-Fidearenner de sterkste. Als troost mag Klaas Vantornout zich West-Vlaams kampioen noemen. Wellens finishte als vierde en Niels Albert moest genoegen nemen met de tiende plaats. Sven Nys kwam wegens ziekte niet aan de start.

...

المشاركات الشائعة