الصفحات

У Донецьку готуються до ХХІІ Зірок жердини

احدث اجدد واروع واجمل واشيك У Донецьку готуються до ХХІІ Зірок жердини

12 лютого донецький Палац Спорту «Дружба» прийматиме ХХІІ Міжнародний легкоатлетичний турнір «Samsung – Зірки жердини» – найкрупніші легкоатлетичні змагання в світі серед стрибунів з жердиною.
Організований Спортивним клубом Сергія Бубки за ініціативи його керівника – легендарного українського атлета, Героя України, президента НОК – цей турнір з 1997 року входить до основного календаря Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) та Європейської асоціації легкої атлетики, збираючи на Донеччині еліту світового спорту. 

За роки проведення турніру участь у ньому взяли 155 атлетів з 30 країн світу. На змаганнях були встановлені 11 світових рекордів, 7 континентальних та 13 національних. У цьому році організатори традиційно запросили для участі Олімпійських чемпіонів, чемпіонів та рекордсменів світу, переможців національних першостей, зокрема – Олену Ісінбаєву, Анну Роговську, Фабіану Мюрер, Рено Лавіліньє, Дерека Майлза, Романа Меніла та багатьох інших, повідомляє Національний олімпійський комітет України. 

Додамо, що саме на змаганнях «Зірок жердини» в 1993 році Сергієм Бубкою був встановлений світовий рекорд 6,15 метрів, який досі залишається неперевершеним, а 2009-го титулована росіянка Олена Ісінбаєва першою серед жінок подолала висоту 5 метрів у приміщенні. 

...

المشاركات الشائعة