الصفحات

الفطيره الفرنسيه بجوس الليمون و البرتقال crepe suzette.with french crepes........بالصور

احدث اجدد واروع واجمل واشيك الفطيره الفرنسيه بجوس الليمون و البرتقال crepe suzette.with french crepes........بالصور


مقادير الفطيره


3بيض


250جرام دقيق


500 ماللتر لبن


معلقه صغيره ملح


معلقه كبيره زيت خضار


واحده و نص قشر لمون


50جرام زبده


مقادير الجوس


200ماليلتر عصير برتقال


نصف عصير لمون


5 معالق كبيره ماء

2 معلقه كبيره سكر


30جرام زبده سايحه



طريقه العجينه


في بوله كبيره نضع البيض و الملح و الدقيق والزيت و نقلب كويس بعد كده نحط شويه من اللبن و نقلب و نحط باقي اللبن كله و نقلب كويس لغايه تتجانس المقادير





و بعد كده نحط قشر المون و نقلب كويس







ملحوظه





انا حطيت قشر برتقال لان اللمون خلص من عندي









طريقه السوا


ندهن الطاسه بالزبده دهنه بسيطه






بعد كده نحط العجينه في الطاسه في حدود معلقتين بمغرفه الشوربه و نلف الطاسه عشان العجينه تكون دائريه بعد محنا بحس انه الوجه الادمنا اتشربت نقلب العجينه النحيه التانيه لمده 4 ثواني


هيتكون عندك من 9 ال 15 واحده



لانها بتكون رفيعه و حسب حجم الطاسه


طريقه عمل الجوس

نحط السكر و الماء في الطاسه لغايه متغلي هتبقي زي الكراميل و بعد كده نحط الزبده و نقلب بعد كده نحط عصير البرتقال و اللمون


و نسيبها لمده 2 دقيقه

علي فكره طعم الطبق مزز شويه لان دول اروبا ميحبوش الحاجه حلوة


فممكن تزودوا سكر علي الجوس


طريقه التحضير


نجيب الفطيره و نتنيها علي اربعه كما هو موضح بالشكل


بعد كده نحط الكريب الهي الفطيره علي الجوس و نسيبها علي النار لمده 30 ثانيا و لازم تكون الكريب سخن




التقديم


تقدم ساخنه او بارده حسب متحبي



ممكن تحطي في الكريب سكر و تلفيه علي شكل رول

زي الكريب الانجليزي

ممكن تضيفي فوقه اليسكريم


...

المشاركات الشائعة