الصفحات

المقلوبه ... بالصور

احدث اجدد واروع واجمل واشيك المقلوبه ... بالصور


المقادير



2الى3 حبه باذنجان

2الى3 فلفل رومي

1الى 2 بصله متوسطه اوبصله كبيره

1الى2فلفل حار

3الى 4حبات طماطم

ملح

فلفل اسود وبهارات

3كوب-مج-ارزطويل مثلا ابو بنت

لحم خروف اودجاج زي ما تحبي وحسب ما تحبي الكميه

طبعا زيت للقلي

الطريقه


اول شيء نسلق اللحم على النار حتى ينضج ولا ننسى تقشيط اللحم واضافه الملح والبهارات وبصله مقطعه معاه




وخلال نضوجه ايش بنعمل:


ننقع الرز حالي 2/1ساعه

نقوم بتقطيع البصل والبذنجان والفلفل والطماطم الى شرائح
ونبدا بقلي الاشياء التاليه على التوالي

وهذي الخضروات المقليه وغير المقليه
وتوه نبدا بالجد ناخذ نصف الرز ونضعه في قاع الطنجره ونشيل المرق على جنب


ونبدا بعمل الطبقات طبقه اللحم -البصل -الطماطم الفلفل-الباذنجان والطبقه الاخيره بقيه الارز وبعدها بنصب مرق اللحم

اللي خليناه على جنب فوق الطبقات اللي حطيناها وتكون اعلى من مستوى الرز بشويه وناخد الطنجره ونحطها على

النار وناخد بالنا اول ما تبدي تغلي نوطي النار ونغطي الطنجره


ونتركها لحد ما تستوي


وهدا شكلها النهائي


وهذا طبق السلطه


هذا هو الطبق

...

المشاركات الشائعة