2الى3 فلفل رومي
1الى 2 بصله متوسطه اوبصله كبيره
1الى2فلفل حار
3الى 4حبات طماطم
ملح
فلفل اسود وبهارات
3كوب-مج-ارزطويل مثلا ابو بنت
لحم خروف اودجاج زي ما تحبي وحسب ما تحبي الكميه
طبعا زيت للقلي
الطريقه
اول شيء نسلق اللحم على النار حتى ينضج ولا ننسى تقشيط اللحم واضافه الملح والبهارات وبصله مقطعه معاه
وخلال نضوجه ايش بنعمل:
ننقع الرز حالي 2/1ساعه
نقوم بتقطيع البصل والبذنجان والفلفل والطماطم الى شرائح
ونبدا بقلي الاشياء التاليه على التوالي
وهذي الخضروات المقليه وغير المقليهوتوه نبدا بالجد ناخذ نصف الرز ونضعه في قاع الطنجره ونشيل المرق على جنب
ونبدا بعمل الطبقات طبقه اللحم -البصل -الطماطم الفلفل-الباذنجان والطبقه الاخيره بقيه الارز وبعدها بنصب مرق اللحم
اللي خليناه على جنب فوق الطبقات اللي حطيناها وتكون اعلى من مستوى الرز بشويه وناخد الطنجره ونحطها على
النار وناخد بالنا اول ما تبدي تغلي نوطي النار ونغطي الطنجره
ونتركها لحد ما تستوي
وهدا شكلها النهائي
وهذا طبق السلطه
هذا هو الطبق