الرز المعمر المصري
المقادير
3/4 كوب رز مصري
1 ملعقة كبيره زبده
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
حليب مغلي
قشطة
وبالتأكيد طاجن
الطريقــة
بعد غسل الرز كويس جدا نضيف الزبده والملح والفلفل الاسود
ونخلطهم مع بعض ونحطهم في الطاجن

ونخلطهم مع بعض ونحطهم في الطاجن
نضيف الحليب المغلي على الرز وكمية الحليب بس علشان تغطي طبقة الرز لا اقل ولا اكتر

نغطي الطاجن بالفويل وندخله الفرن

بعد مايستوي الرز ويشرب كل كميه الحليب نطلعه من الفرن

في الخطوة دي حنضيف القشطه فوق الوش على الرز ونغطي مره تانيه
الطاجن بالفويل وندخله الفرن لمدة عشر دقايق

الطاجن بالفويل وندخله الفرن لمدة عشر دقايق
وفي النهاية حيكون دا شكل الرز المعمر وطبعا ممكن يتقدم مع اي نوع من الخضار
او طاجن البطاطس بقطع اللحم المحمر


او طاجن البطاطس بقطع اللحم المحمر