المقادير:
• نص كيلو لحم مفروم.
• 3 رغيف عيش شامي محمص ومقطع قطعا صغيرة.
• نص كيلو طماطم.
• 2 بصلة مقطعة قطعا صغيرة.
• 1/2 كوب صنوبر محمص.
• فص ثوم مدقوق.
• كوب زبادي مضاف إليه نص فص ثوم مفروم وذرة ملح.
الطريقة:
• نجيب طاسة فيها زيت ونحط فيها البصل والثوم ونشوحهم مع بعض لمدة خمس دقائق وبعد كده نضيف إليهم اللحمة ونقلبهم مع بعض.
• بعد كده نجيب الطماطم ونقطعها قطعا صغيرة ونضربها في الخلاط... ولما اللحمة تقرب تستوي نضيف إليها البهارات والملح والفلفل وعصير الطماطم ونسيبهم مع بعض لمدة ربع ساعة، وأثناء ما اللحمة على النار بتستوي هنجيب طاسة وهنحط فيها زيت غزير ونسيبه على النار لغاية ما يسخن وبعد كده هنضيف إليه العيش ونسيبه لمدة عشر دقائق.
• وبعد كده هنطفي البوتوجاز ونصفي العيش من الزيت.
• بكده بقى عندي كل مكونات الفتة جاهزة هنجيب طبق التقديم ونحط فيه العيش في نص الطبق بحيث إنه يكون على شكل هرمي وبعد كده نحط اللحمة ونحط الزبادي من فوق اللحمة بحيث إنه يغطيها كلها ومن فوقها هنحط الصنوبر..