المقادير:
1 كيلو سمك هامور فيلية أو فيليه عادي
3 بصلات كبار مبشورين أو مقطعه اجزاء صغيرة
3 حبات طماطم مقطعه مكعبات صغيرة
1 رأس ثوم متوسطه مقطعه حلقات صغيره
3 حبات فلفل رومي أو فلفل حار حسب الرغبه ومقطع الي مكعبات صغيره
4 حزمه كسبره خضراء
2 جزره مبشورةملح وفلفل وكمون
3 حبات ليمون معصورين
3 ملاعق زيت
الطريقة:
يجهز الثوم ويقطه الي حلقات صغيره وليس مفروم
وتقطع الطماطم الي مكعبات صغيره
يخلط كل الخليط في اناء
يخلط كل الخليط في اناء
ويوضع نصف مقدار الخليط في صينيه ثم يتم ترصيص السمك
ثم يوضع باقي الخليط فوقه
توضع في فرن متوسط الحراره لمده ساعه تقريبا وتغطي الصينيه ثم نرفع الخطاء قبل الانتهاء حتي يحمر الوجه
ملحوظات :
أولا احنا عملناها تقريبا نفس المقادير وكانت مناسبه ل 5 أشخاص كويس جدا وعملنها في 2 صينيه بيركس متوسطه الحجم ، وتتقدم مع رز أبيض بالكمون عادي واي زياده في المقادير مش مشكله لان الصوص بتزودوه او تكتروه براحتكم
وممكن تشيلو حاجه وتحطو بدلها براحتكم ومتقلقوش السمك هينزل شوربته وهيستوي فيها من غير ماء ولا اي اضافات وبالهنا والشفا