احدث اجدد واروع واجمل واشيك
بلح الشام .........بالصور
المقادير:
2كوب ماء1/2 كوب زيتذرة ملح3 بيضاتزيت مغلي مش غزير يعني للتحمير هو مش بيشرب زيت كتيرقمع او كيس للتشكيل
الخطواتبنحط ع النار المية والزيت والملح لحد ما يغلوا
بننخل الدقيق بالمنخل
بنطفي النار ونضيف الدقيق بالتدريج
لحد ما العجينة تلم وتبقي كده

بنضيف معلقة بطاطس مهروسة عشان القرمشة
علي ما العجينة تبرد نجهز الالشربات(الشيرة)

2كوب سكر 1 ونص مية1/2 ليمونة رشة فانيليا
الطريقة:
بنحط السكر والمية ع النار لحد ما يغلوا


لما يغلي نضيف اليمون وبعدها بخمس دقايق نضيف الفانيليا ودقيقتين كده ونطفي عليه

العجينة بردت خلاص
بنجيب البيض ونكسره بيضة بيضة
ومنحطش التانية الا لما الاولي تتقلب وتتختفي

كده العجينة جاهزة للتشكيل
بنجيب القمع او الكيس