
مقادير الفطيره
3بيض
250جرام دقيق
500 ماللتر لبن
معلقه صغيره ملح
معلقه كبيره زيت خضار
واحده و نص قشر لمون
50جرام زبده
مقادير الجوس
200ماليلتر عصير برتقال
نصف عصير لمون
5 معالق كبيره ماء
2 معلقه كبيره سكر
30جرام زبده سايحه
طريقه العجينه
في بوله كبيره نضع البيض و الملح و الدقيق والزيت و نقلب كويس بعد كده نحط شويه من اللبن و نقلب و نحط باقي اللبن كله و نقلب كويس لغايه تتجانس المقادير
و بعد كده نحط قشر المون و نقلب كويس
ملحوظه
انا حطيت قشر برتقال لان اللمون خلص من عندي




طريقه السوا
ندهن الطاسه بالزبده دهنه بسيطه
بعد كده نحط العجينه في الطاسه في حدود معلقتين بمغرفه الشوربه و نلف الطاسه عشان العجينه تكون دائريه بعد محنا بحس انه الوجه الادمنا اتشربت نقلب العجينه النحيه التانيه لمده 4 ثواني
هيتكون عندك من 9 ال 15 واحده
لانها بتكون رفيعه و حسب حجم الطاسه